Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-03@00:32:21 GMT

منتظر چه خودروهایی از سایپا باشیم

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۴۳۹۸۷

منتظر چه خودروهایی از سایپا باشیم

از طرفی، قیمت خودرو در باما نشان می‌دهد که قیمت‌ها، روز به روز در حال افزایش است؛ در واقع قیمت خودرو با کیفیت آن، رابطه‌ی عکس دارد و کسی در قبال آن پاسخگو نیست.

یکی از عوامل مهم دخیل در کم و کاستی‌های ایران‌خودرو و سایپا، شرایط نابسامان قطعات یدکی و شدت گرفتن تحریم‌ها علیه بازار ایران است. البته اگر آگهی‌های خرید خودرو از باما را دنبال کرده باشید، می‌دانید که اخیرا دو خودروی جدید ملی با نام‌های تارا (محصول ایران‌خودرو) و شاهین (محصول سایپا)  به بازار آمده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به زودی محصولات جدیدی در سبد این دو خودروساز قرار می‌گیرد. اخبار خودرو در باما نشان می‌دهد که سایپا، محصولات جدید دیگری را در برنامه‌ خود جای داده تا خط تولیدش را نونوار کند. در ادامه‌ مطلب، به معرفی مختصری از این محصولات تازه، می‌پردازیم.

آریا

کراس‌اور آریا سال ۹۹ برای اولین بار در معرض دید عموم قرار گرفت. طبق گفته‌های آقایان سلیمانی  و رادمنش، آریا با گیربکس اتوماتیک تولید می‌شود؛ این گیربکس از خارج کشور تامین می‌شود، اما موتور آریا از نوع M۱۵TC  بوده و ساخت سایپاست. سایپا قصد دارد تا پنج سال آینده نسخه‌ برقی آریا را نیز تولید کند. اما نسخه‌ اولیه‌ آن در تابستان ۱۴۰۱ به دست مشتریان می‌رسد.

سایپا اطلس

اطلس در واقع کراس‌اوری بر پایه ساینا و کوئیک است و هدف از تولید آن، ایجاد جایگزینی برای تیبا و سایناست. اخبار خودرو باما نشان می‌دهد که پلتفرم اطلس با کوئیک شباهت دارد و احتمالا از نوع ارتقا یافته‌ Q۲۰۰۰ است. برای بخش فنی نیز، به احتمال زیاد شاهد موتور M۱۵GSI (محصول مگاموتور) خواهیم بود. این پیشرانه دارای قدرتی برابر ۸۹ تا ۹۴ اسب‌بخار و گشتاوری معادل ۱۳۵ تا ۱۳۸ است. این پیشرانه با مزیت‌هایی مانند کاهش مصرف سوخت، افزایش قدرت و گشتاور، دریچه‌گاز برقی و ... همراه است. اگر اطلس تست‌ها را با موفقیت پشت‌سر بگذارد، از اواخر سال ۱۴۰۱ وارد بازار می‌شود.

سایپا شاهین اتوماتیک

برای شاهین اتوماتیک، گیربکس کره‌ای HPT در نظر گرفته شده است؛ با توجه به اخبار خودرو باما، این گیربکس قبلاً در ساینا و کوئیک اتوماتیک نیز به کار رفته است. پیشرانه‌ شاهین از نوع M۱۵TC ،  محصولی از مگاموتور است. این پیشرانه در دور موتور ۵۰۰۰، قدرتی معادل ۱۰۰ تا ۱۱۰ اسب بخار و گشتاوری برابر ۱۶۵ نیوتن‌متر را در دور موتور ۱۷۵۰ تا ۴۲۵۰ تولید می‌کند.

قرار است آپشن‌های بیش‌تری به شاهین اتوماتیک، نسبت به نسخه‌ دنده‌ای که این روزها در بازار دیده می‌شود، اضافه شود. به دلیل طولانی شدن روند تاییدیه‌های فنی و دریافت مجوزها، تولید آزمایشی شاهین اتوماتیک، به زمستان ۱۴۰۰ موکول شد؛ در این صورت، عرضه‌ اولیه آن در اوایل سال ۱۴۰۱ آغاز می‌شود.

نیوسدان سایپا

بعد از معرفی و عرضه‌ ساینا به بازار ایران، سایپا نسخه‌ اتوماتیک آن را نیز به بازار عرضه کرد. اما با روند افزایشی تحریم‌ها، ساینا اتوماتیک نیز از خط تولید خارج شد. با اعمال چندین تغییر کوچک، ساینا پلاس  نیز به وجود آمد و راهی بازار شد. اکنون سایپا قصد دارد به جز اطلس، جایگزین دیگری را نیز برای ساینا تولید کند. البته هنوز نام و نشان مشخصی برای آن در نظر گرفته نشده، اما پروژه‌ ساخت آن «نیوسدان» نامیده شده است.

پلتفرم، همان پلتفرم استفاده شده در سایناست که فیس‌لیفت کاملی روی آن پیاده شده و احتمالا با آپشن‌های گران‌تری همراه است. طبق برنامه‌ریزی‌های سایپا و اخبار خودرو باما، پروژه تولید نیوسدان، شش‌ماه پس از تولید انبوه اطلس، آغاز می‌شود. بنابراین، احتمالا در سال ۱۴۰۳ عرضه میشود.

تندر ایرانی (P۹۰)

سایپا مدت‌هاست که قصد دارد رنو تندر را به خط تولیدش بازگرداند. پیش از این، برای تولید تندر، بیش‌تر قطعات آن از رنو تامین می‌شد و شرایط جدایی از این خودروساز فرانسوی مهیا نبود. اما برنامه‌های بلندمدت سایپا، بار دیگر تندر را به تولید انبوه می‌رساند و حتی قادر است استانداردهای ۸۵گانه جدید را نیز پاس کند.

آقای رادمنش درباره‌ تندر ایرانی می‌گوید که هیچ شباهتی به رنو تندر ندارد؛ فیس‌لیفت کاملی روی آن اعمال شده و در بخش فنی نیز موتور، گیربکس و اکسل تغییر کرده است.  طبق پیش‌بینی وی، P۹۰ تا پایان سال ۱۴۰۲ وارد بازار می‌شود. سایپا با همکاری شرکت مگاموتور، دومین نسخه‌ بومی‌سازی شده‌ موتور EC۵ پژو_سیتروئن را ساخته است. این موتور ME۱۶ نام دارد و ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپ بوده، که برای تندر ایرانی طراحی شده است.

وانت ۲۵۱

سایپا قصد دارد تا به زودی پراید ۱۵۱ را حذف کند و به همین خاطر، جایگزینی را برای آن در نظر گرفته است. این جایگزین تا پایان سال ۱۴۰۲ معرفی می‌شود و احتمالا تا سال ۱۴۰۳ عرضه می‌شود. این محصول فعلا با نام سایپا ۲۵۱ شناخته می‌شود و هنوز نام تجاری آن مشخص نیست. از ویژگی‌های آن می‌توان به ظرفیت بار ۶۰۰ تا ۶۵۰ کیلوگرمی، افزایش ابعاد و فاصله‌ی محوری و تنظیم صندلی، اشاره کرد.

کد خبر 641251 برچسب‌ها گروه خودروسازی سایپا خودرو - ایرانی خودرو

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: گروه خودروسازی سایپا خودرو ایرانی خودرو شاهین اتوماتیک اخبار خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۴۳۹۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودرو‌های سایپا، چشم «کره شمالی» را گرفت

ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران در حال برگزاری است و از قرار معلوم، خودرو‌های سایپا موردتوجه کره شمالی قرار گرفته‌اند؛ به‌طوری‌که وزیر امور اقتصادی کره شمالی، توانایی خودروسازی سایپا را تحسین کرد.

به گزارش دیجیاتو، وزیر امور اقتصادی خارجی کره شمالی، از تمایل این کشور برای همکاری با گروه خودروسازی سایپا خبر داد. این خبر را خبرگزاری رسمی سایپا، یعنی سایپانیوز در وب‌سایت خود منتشر کرده است.

این روز‌ها ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران در حال برگزاری است و خودروسازان ایرانی نیز به دنبال بازار صادراتی برای محصولات خود هستند. به نظر می‌رسد که اکنون خودرو‌های سایپا موردتوجه جمهوری دموکراتیک خلق کره قرار گرفته‌اند.

«یون جونگ‌هو»، وزیر امور اقتصاد خارجی کره شمالی گفته است که روابط دوستانه سیاسی دو کشور می‌تواند به‌عنوان دلیلی برای همکاری‌ها در صنعت خودرو ایفای نقش کند. او همچنین توانایی سایپا را در تولید خودرو‌های سواری و تجاری، خوب ارزیابی کرده و از تمایل کشورش برای همکاری با سایپا سخن گفته است.

نگاهی به صنعت خودروسازی کره شمالی

برند مشهور صنعت خودروسازی جمهوری دموکراتیک خلق کره «پیونگهوا موتورز» نام دارد. این برند فعالیت خود را از سال ۱۹۹۸ (۱۳۷۷) و با سرمایه‌گذاری مشترک کره شمالی و جنوبی آغاز کرد. محصولات پیونگهوا موتورز خودرو‌هایی از برند فیات و برلیانس هستند که تحت لیسانس دو شرکت چینی و ایتالیایی در این کشور مونتاژ می‌شوند. پیونگهوا موتورز حقوق انحصاری تولید، عرضه و فروش خودرو‌های دست‌دوم را نیزدر جمهوری دموکراتیک خلق کره در اختیار دارد. بااین‌حال، اکثر مردم کره شمالی قادر به خرید خودرو حتی از نوع دست‌دوم نیستند.

دیگر برند صنعت خودروسازی کره شمالی «کارخانه موتور سونگری» نام دارد. این برند در تولید خودرو‌های سنگین و نیمه‌سنگین تجاری فعالیت دارد.

در مورد ایران اکسپو ۱۴۰۳

ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران، از روز شنبه هفته جاری آغاز شده و در آن، بیش از ۲ هزار بازرگان، سرمایه‌گذار و تاجر خارجی از ۸۵ کشور جهان حضور دارند. نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۳ مورد استقبال تولیدکنندگان، تجار و بازرگانان خارجی قرار گرفته است. این نمایشگاه تا ۱۲ اردیبهشت‌ماه برپاست. امکان بازدید برای عموم مردم، تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی از ساعت ۹ تا ۱۶ فراهم است.

دیگر خبرها

  • منتظر کاهش بیشتر قیمت‌ طلا باشیم؟
  • 12 محصول ایران خودرو و سایپا ارزان شد + جدول قیمت
  • قیمت خودرو امروز 13 اردیبهشت 1403
  • خودرو فورد ترانزیت 2025 چه مشخصاتی دارد؟
  • وزیر صمت: واردات خودروهای کارکرده منتظر مصوبه دولت
  • وزیر صمت مطرح کرد: واردات خودروهای کارکرده منتظر مصوبه دولت
  • ساینا اس اتوماتیک روانه عراق می شود / صادرات چندین هزار ساینا و کوئیک به ونزوئلا
  • خودرو‌های سایپا، چشم «کره شمالی» را گرفت
  • قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • قیمت محصولات ایران خودرو امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول